Bedre bundlinje for robotmalkere
SLF, Syddansk Kvæg og virksomheden Milcotec har skabt et helt nyt forretningskoncept, der skaber bedre økonomi hos mælkeproducenter med Lely-robotter. Leje af robotter kombineret med en stærk rådgivningsmæssig opfølgning giver en bedre likviditet, kendte omkostninger, optimal fodring og derved en bedre økonomi.

Sælg din robot og lej den tilbage
Selvom mælkeproducenterne er økonomisk og likviditetsmæssigt pressede, er de stadig ”lokomotiv” for rigtig meget erhvervsaktivitet og økonomi i Danmark, ikke mindst for de brancher som lever af at servicere landmændene. Hele branchen er på udkig efter nye finansieringsmuligheder, og sådan en har vi her. Sælg din robot og lej den tilbage uden krav om genkøb eller beregnet scrapværdi. Der er mange muligheder i denne model, som vi sammen med Syddansk Kvæg og Milcotec har udviklet, siger direktør for SLF, Erik Lydiksen.

Det er en helt ny og unik finansierings- og rådgivningsmodel, der kan skabe luft i økonomien i besætninger, der anvender Lely – malkerobotter, siger chefkonsulent Camilla L. Bak fra Syddansk Kvæg.
Indehaver af Milcotec Gerth Petersen fortsætter, – Jeg kender branchens udfordringer og med Milcotecs specialistviden på området kombinereret med leverancen af faglig rådgivning fra SLF og Syddansk Kvæg, er det målet, at give robotmalkerne nye muligheder for at optimere både produktion og økonomi.

Mere for mindre
I fællesskab har vi udviklet et forretningskoncept, hvor vi kombinerer ”sale and lease back” på Lely-robotter med stærk faglig og økonomisk rådgivning. Sammen kan vi levere bedre service og rådgivning til en lavere pris, så landmanden får mere ud af det.
Vi har udviklet et ”sale and lease back” koncept til Lely-robotter, hvor vi køber robotterne af landmanden og leaser dem tilbage til en favorabel pris incl. servicepakke på vedligehold og drift. Men vi vil også gerne sikre, at mælkeproducenten får det optimale ud af sine robotter. Her passer samarbejdet med SLF og Syddansk Kvæg perfekt, siger Gerth Petersen

Gratis service besøg
Ved optimal robotdrift og management af malkekvægbesætningen, handler det om at vi som servicemedarbejder og rådgivningsmedarbejder er nok til stede på ejendommen til at tage alle afvigelser i opløbet. Det kan vi når vi samarbejder, og ser det som en kæmpe styrke, understreger chefkonsulent Camilla Bak fra Syddansk kvæg. Derfor tilbyder vi et fælles rabat-koncept, hvor lejen af robotten bliver billigere, når der samtidig følges tæt op med professionel kvægrådgivning fra Syddansk Kvæg. Når en robotaftale er indgået, indledes samarbejdet med et gratis servicebesøg af Syddansk Kvæg for at sikre en god start.

Skræddersyet model til tidens robotmalkere
Erik Lydiksen ser Milcotecs tilbud om ”sale and lease back” som en ny spændende finansieringsmulighed for kunder med malkerobotter. En mulighed som vi bakker op omkring. Flere mælkeproducenter har mulighed for at øge kapaciteten, men mangler likviditet til udviklingen. Her kan konceptet hjælpe.

Fordelene ved det samlede koncept er forbedret likviditet, samt at alle omkostninger ved robotmalkning og økonomisk rådgivning er lagt fast i en forventningsafstemt aftale. Alle omkostninger er driftsmæssige – lige til at sætte ind i budgettet. Modellen er også yderst relevant, hvis malkeanlægget er slidt, og man ønsker en mere fleksibel investeringshorisont. Modellen er skræddersyet til tidens robotmalkere og til investeringer på kortere sigt, slutter Erik Lydiksen.

 

Er du interesseret i at læse mere, se mulighederne her