Pr. 1. juni tiltræder Thorkild Christian Moos som leder af Syddansk Kvæg (SDK). Thorkild kommer fra en stilling som kvægchef ved Landbosyd, hvor han har været de seneste 5 år.

Thorkild Christian Moos skal med sin mangeårige erfaring indenfor kvægområdet og kendskab til produktionsøkonomi være med til at udvikle og styrke SDK som en stærk og specialiseret rådgivningsenhed i Syddanmark.

Sammen med sit team vil han hjælpe landmanden med at optimere produktionen – teknisk, miljømæssigt og økonomisk – til gavn for hele bedriften.

Thorkild har tidligere arbejdet som global fodringsteknisk direktør ved Keenan InTouch med udvikling af rådgivning gennem brug af data som sit hovedområde. Han er oprindelig uddannet landmand, landbrugstekniker og har en Master i Dairy Animal Science, fra University of Reading i England.

Efter en kort periode som rådgiver i Salling valgte han at prøve livet af som rådgiver i Australien i en fireårig periode. Her blev han desuden gift med australske Caroline, og sammen har de fire børn og bor på en mindre ejendom ved Moltrup tæt ved Haderslev.

Thorkild er tilknyttet foreningen European Dairy Farmers som STAR, hvor han fortsætter efter 1. juni.