Der er noget at komme efter – start med ”Kvægnøglen”
I beretningen på Kvægkongressen var budskabet, at økonomien fortsat er stram, og der stadig behov for at gå efter ekstra penge til bundlinjen. F.eks. blev det nævnt, at det haster med at finde ekstra 1.000 kr./ko til bundlinjen. Syddansk Kvæg er klar til at hjælpe med at finde pengene via en professionel rådgivningsindsats. Kvægbrugskonsulent John Erik Jørgensen og Chefkonsulenten Camilla Bak forklarede at der fortsat er mange potentialer at hente, hvis man vil forbedre sin bundlinje. Kvægnøglen er et stærkt værktøj til at identificere hvor der er penge at tjene. Og dernæst følger op, for at se, om de tiltag man iværksætter giver det ønskede resultat.
Også penge i nye tiltag.
På Kongressen blev det også nævnt, at der f.eks. er mange penge at hente i korrekt brug af kønssortering, on-farm dyrkning af yverbakterier, tidsbesparelser og ikke mindst optimal fodermanagement. Disse tiltag er naturligvis også ting vi tager fat på at drøfte med kvægbrugeren, når vi er på rådgivningsbesøg, fastslår John Erik Jørgensen.
Populær Kongres-bus med faglig cocktail!
Syddansk Kvæg arrangerede kongresbus med tilhørende ”faglig cocktail på standen i Kongrescentret”! Det blev en succes med knapt 40 deltagere i bussen, fortæller Chefkonsulent Camilla Bak. Det giver en rigtig god kvægsnak mellem kvægkolleger og rådgivere. Der er rigtig godt brug for at komme en tur hjemmefra og få diskuteret de aktuelle økonomiske udfordringer med de lave mælkepriser i fællesskab med kolleger, supplerer John Erik Jørgensen. Og på turen hjemad, er der rig lejlighed til at reflektere over de mange nye indtryk man får på den intense Kvægkongres, slutter kvægbrugskonsulenten.